esther-yogaMijn naam is Esther Bloch. Als prille twintiger leerde ik yoga en meditatie kennen toen ik als onderzoeker in India woonde. Ik startte met Vipassanameditatie en beoefende daarna verschillende vormen van hatha yoga. Naast de klassieke asanas (lichaamshoudingen) en meditatie, ontwikkelde ik ook een voorliefde voor pranayama, oefeningen gericht op het beheersen van de ademhaling en voor yoga nidra – de ‘yogaslaap’, een krachtige relaxatietechniek.

Yoga leerde me beter om te gaan met stress en spanningen en een aantal chronische fysieke klachten verdwenen of verminderden. Na enkele jaren van intensieve beoefening, begreep ik dat ik mijn kennis en ervaringen met anderen wilde kunnen delen en besloot ik een yogadocentenopleiding (YogaLife Belgium) te volgen. Sindsdien geef ik les bij Ahimsa Yoga en ben ik de vaste yogadocente bij de yogagroep Yoga-in-de-Abdij. Ik geef ook reeksen yoga voor senioren en individuele aangepaste yoga en massages aan personen met specifieke klachten en noden, zoals burnout, fysieke klachten, en aan personen met een beperking.

Langzaamaan raakte ik steeds meer gefascineerd door diverse Oosterse tradities die de gezondheid en het welzijn kunnen verbeteren. Ik volgde een initiatie Reiki en voltooide met succes de opleiding relaxerende shiatsu (Kimura Manipura, Gent-Zele-Waregem). Vandaag verdiep ik mij verder in de revitaliserende shiatsu.