Workshop Yoga@home

5 maart 2017, 14u – 17u
Ahimsa Yoga, Ferdinand Snellaertplein 5, 9040 Sint-Amandsberg

Wil je graag thuis regelmatig yoga beoefenen? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze interactieve workshop gaan we na hoe je yoga in je dagelijkse leven kan inbouwen. Én, we ontwikkelen samen een geschikte sequentie voor thuis aan de hand van jouw favoriete yogahoudingen. Schrijf snel in. Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 10 deelnemers. Inschrijven kan tot en met woensdag 1 maart 2017. Je inschrijving is pas definitief na betaling door te storten op rekeningnummer BE98 0635 6511 8193 t.a.v. Esther Bloch.

Meebrengen: pen en papier
Prijs: 35 euro

Heradem yogaweekend in de Ardennen van 30 juni tot 3 juli 2017!

Heb je zin om eens helemaal te herbronnen door jezelf een weekend lang onder te dompelen in yoga? Schrijf je dan snel in voor het Heradem Yogaweekend in de Ardennen.
Tijdens dit intensieve yogaweekend kunnen lichaam en geest herbronnen. Yogadocent Esther Bloch verzorgt de extra lange yogasessies en de ochtend- en avondmeditaties. Koks Lut en Matilde versterken de innerlijke mens met heerlijke vegetarische maaltijden. Optioneel kun je ook genieten van sauna, massage, wandelen in de bossen, enz. We zetten ook de traditie van karma yoga verder: je helpt mee bij de afwas, het opruimen, enz. Door samen te werken, kunnen we de prijs laag houden 🙂

Meer info

Workshops op vraag

Ik organiseer regelmatig workshops op diverse locaties. Daarnaast biedt ik ook specifieke workshops aan op vraag van particulieren, verenigingen, bedrijven en organisaties. Bekijk het aanbod hieronder.

Interesse? Stuur me een mailtje.

Open je stem via yoga en zang

Zing je als hobby of professioneel? Ben je gefascineerd door de stem? Of durf je net je stem niet goed gebruiken? Dan is deze workshop ideaal voor jou.

Als je zingt of spreekt, gebruik je je hele lichaam als instrument. Je stem komt pas tot z’n recht als je goed adem haalt, een goede houding aanneemt en ontspannen bent. In deze workshop gaan professioneel zangeres Isabelle Eisenstein en yogadocente Esther Bloch samen met jou aan de slag. We combineren yoga asanas, ademhalingsoefeningen en meditatie met zang en stemoefeningen om te helpen je stem ‘te openen’. Op die manier leer je je stem kennen en vrijer te gebruiken. Zangers leren hun lichaam in te zetten om meer ontspannen te zingen en zo betere klanken te produceren.

Yoga@home

Wil je graag thuis regelmatig yoga kunnen beoefenen? Dan is deze workshop iets voor jou. We besteden uitgebreid tijd aan het aanleren van de klassieke zonnegroet, de ideale yogaoefening voor ‘dagelijks gebruik’. Daarnaast bouwen we een geschikte sequentie voor thuis op aan de hand van jouw favoriete asana’s!

Pranayama: Gun jezelf meer ademruimte.

Pranayama brengt je wat je nodig hebt: meer fysieke energie bijvoorbeeld of verstilling van de geest. Het creëert de ademruimte die je nodig hebt. Pranayama kan je vertalen als de ‘beheersing’ (yama) van onze ‘levensenergie’ (prana). In de yogapraktijk vinden we Pranayama terug onder de vorm van ademhalingsoefeningen. Door het reguleren van de ademhaling krijgen we vat op het prana, onze levenskracht.

Er bestaan heel wat verschillende technieken, zoals de buikademhaling, de yogic adem (volledige ademhaling), kapalabhati (de vuurademhaling), ujjayi (de oceaanademhaling), anuloma viloma (alternerende neusademhaling), enz. In deze workshop maken we kennis met een aantal van die technieken: we leren wat hun voordelen zijn, hoe ze correct te beoefenen, enz.. We voeren ook een aantal asana’s (yogahoudingen) uit in combinatie met pranayama en beëindigen de workshop met een diepe meditatie.